Een korte introductie tot Blackjack

Aanbevolen afbeelding Een korte introductie tot Blackjack - Een korte introductie tot Blackjack

Blackjack is een kaartspel waarbij de speler de bank probeert te verslaan. Dit kan hij doen door zo dicht mogelijk bij 21 punten te komen en het beter te doen dan de bank. Ga je erover? Dan is het game over!

Telling

Hoe worden deze punten geteld? De normale cijferkaarten gaande van 2 tot 10 hebben gewoon de waarde die ze tonen. 1 of aas is 1 of 11 punten waard, naar gelang wat de speler beslist. Alle beeldjes zijn ook 10 punten waard.

Spelletje spelen

Per spel worden er minimum 52 tot maximum 312 speelkaarten gebruikt die eerst door elkaar worden geschud en worden opnieuw geschud wanneer er minder dan 50% van de kaarten nog aanwezig zijn in het spel.

Eerst plaatst elke speler zijn inzet waarna de dealer, meegaand met de klok, elke speler twee kaarten geeft en eentje voor zichzelf. Heeft iemand meteen 21 punten, ook wel blackjack genoemd, dan wint deze vijf maal zijn inzet. Deze kan men vormen met een aas in combinatie met een beeldje of nummer 10.

Heeft niemand blackjack, dan wordt er doorgedaan. Elke speler geeft aan welke stap zij willen nemen. Verdubbelen, splitsen, passen of nog een kaart nemen. Heeft de speler hierdoor meer dan 21 punten, dan is deze uitgeschakeld. Kiest de speler om te passen, dan mag de dealer nog kaarten voor zichzelf nemen. Deze stopt wanneer hij 17 of meer heeft. Daarna worden deze punten vergeleken met de speler. Wint de speler, dan verdubbelt hij zijn inzet. Is de stand gelijk, dan mag de speler zijn inzet behouden. Wint de dealer, dan is de inzet voor de bank.