Officiële aftrap door wethouder Baerveldt voor derde Vissenloop

 

Hét Wandelevenement van IJmuiden!

Officiële aftrap door wethouder Baerveldt voor derde Vissenloop

 

 

Woensdag 11 januari 2017

Woensdagmiddag vond in het hoofdkantoor van de KNRM aan de Haringkade in IJmuiden de officiële aftrap plaats voor het wandelevenement Vissenloop door wethouder Baerveldt.

KWF Kankerbestrijding afdeling Velsen organiseert dit jaar voor de derde keer deze bijzondere wandeltocht waarvan de gehele opbrengst ten goede komt aan het KWF. Na afloop van de beide voorgaande wandeltochten kon het afdelingsbestuur zowel in 2015 als in 2016 een bedrag van ruim 30.000 euro aan KWF Kankerbestrijding overmaken!

 

Fred van Dam, voorzitter van KWF Kankerbestrijding afdeling Velsen, refereerde hier in zijn openingswoord natuurlijk aan: ,,Zowel de eerste als de tweede Vissenloop zijn, mede gezien het aantal deelnemers en de opbrengst uit inschrijfgelden en sponsoring, een groot succes gebleken. En voor deze derde Vissenloop hopen we vanzelfsprekend op nog meer deelnemers waardoor we een nog hogere opbrengst voor dit bijzonder belangrijke doel kunnen realiseren’’.

 

Ook sprak hij zijn dank uit aan de vele vrijwilligers en sponsoren, waaronder de KNRM die ook dit jaar hun terrein voor dit wandelevenement beschikbaar stelt. Als officiële openingshandeling ontving wethouder Annette Baerveldt een vergrote uitvoering van het eerste lot, met nr. 2017, van de loterij die ook dit jaar weer in combinatie met de Vissenloop wordt georganiseerd. ,,Dit speciale lot krijgt een plaats in mijn kantoor zodat iedereen die bij mij op bezoek komt op dit geweldige evenement en op deze loterij wordt geattendeerd’’.

 

Ook dit jaar kunnen wandelliefhebbers kiezen uit diverse afstanden, zoals: 5 (Guppenloop), 10, 15, 20, 25, 30 en 40 km. De Guppenloop is speciaal bedoeld voor jongeren, maar natuurlijk mag iedereen zich voor deze afstand inschrijven. Bovendien is deze korte afstand ook geschikt voor gebruikers van hulpmiddelen.