Natuurmonumenten verwelkomt Vissenloop IJmuiden ook in 2017

 

Hét Wandelevenement van IJmuiden!

Dinsdag 31 november 2017

De Vissenloop-wandelaars die 10km of meer wandelen zien ook dit jaar hun route weer een stuk door Nationaal Park Zuid-Kennemerland lopen.

 

Boswachter Jowien van der Vegte: "Vorig jaar liep de Vissenloop voor het eerst een stukje door het duin. Dat werd zeer gewaardeerd door de deelnemers. Het duingebied hoort natuurlijk ook echt bij IJmuiden. Veel mensen maken een wandeling, of fietsen een rondje. En er zijn vele mensen die een kleine of grotere ronde hardlopen. Bewegen in de natuur is gezond, en mensen die van de natuur genieten, steunen het behoud daarvan. Natuurmonumenten stelt daarom graag een stukje van haar gebied open voor de Vissenloop. De Vissenloop 2017 loopt een mooi stukje door Nationaal Park Zuid-Kennemerland, een duingebied van internationale allure."

 

Geef tijdens de wandeling ogen en oren goed de kost in dit prachtige natuurgebied.

 

Jowien: "Kijk en luister op de wandeling: nachtegalen, Schotse hooglanders en geurig bloeiende meidoorns sieren de route. Ook zie je nog een stukje historie: een opslagbunker uit de Tweede Wereldoorlog. Natuurmonumenten zorgt dat het gebied zo mooi blijft, maar dat is kostbaar en veel werk. Ook meehelpen? Meld je aan als lid of als vrijwilliger!"

 

Nachtegaal, foto Co Harkmans

Harald van Abelia toont het Vissenloopboeket

Jowien van der Vegte

Boswachter communicatie, recreatie en belangenbehartiging

Noord-Holland Midden

Natuurmonumenten verwelkomt Vissenloop IJmuiden ook in 2017