Nieuws

Hét Wandelevenement van IJmuiden!

Het laatste nieuws in uw mailbox ontvangen? Schrijft u zich dan in voor onze Nieuwsbrief!

Het Laatste Nieuws

Enthousiaste Seaport dj doet belofte

voor 19 mei 2019

'Founding mother' van het Vissenloop-evenement Joske Haver-van Rijn en de drijvende kracht achter de Vissenloop-loterij Maaike Bouwens kregen bij RTV Seaport's Theo Koster de gelegenheid te vertellen over de Vissenloop tijdens zijn radioprogramma Kult-Uur op de 107,8 FM. Lees verder.

 

Wie is toch die vrouw achter info@VissenloopIJmuiden.nl?

Yvonne Peters geboren in Haarlem en getrouwd geweest met Willem die 7 jaar geleden overleed aan de gevolgen van kanker. Yvonne en Willem hebben twee kinderen. Tom zeer actief in de hockeywereld en Sonja werkzaam als huisarts, dus oppas werk voor Yvonne die ook nog een betaalde baan heeft op Sancta Maria. Lees verder.

 

Wie is toch die vrouw achter de cijfertjes van Vissenloop IJmuiden?

We zijn op bezoek bij Stineke Alsema-Pippel. Ze is getrouwd met Piet Alsema, die zich, net als zij, inzet voor allerlei goede doelen. Ze hebben samen twee kinderen. Lees verder.

 

Een bijzondere vriendenclub

Deaf Europe Football Trip Holland. Een dove vrienden groep die sinds 2011 ieder jaar samen een weekendje er op uit gaan en daarbij ook een wedstrijd meepikken van de lokale voetbalclub. Zo hebben ze onder meer Barcelona, Madrid, Porto, Lissabon, Belgrado, Athene en Newcastle inmiddels aangedaan. Lees verder.

 

Fotowedstrijd Vissenloop 2018 door

Zebra uitzendbureau BV

Maak een leuke, treffende, unieke of creatieve foto van de Vissenloop 2018 tijdens het wandelevenement op 27 mei. Lees verder.

 

Wie is toch die man achter onze website

De Vissenloop IJmuiden komt eraan en natuurlijk willen we ook graag even aandacht besteden aan onze vrijwilligers. Kirsten Bouwens en Joske Haver zijn daarvoor te gast bij Pascal Wolterman in IJmuiden. Pascal is getrouwd met zijn Evelien, en hij is vader van Vera en Ruben. Pascal komt uit een groot IJmuidens gezin, waar hij al snel leerde dat je iets voor de maatschappij moet doen. Hij was de jongste in een lange rij kinderen, maar voor hen, en ook voor ons, is hij zeker niet de minste. Integendeel. Lees verder.

 

De Zandhaas, nieuw punt voor de wandelaars

van de 30 en 40 kilometer

Korenmolen de Zandhaas in Santpoort is een monument in bedrijf. In de molen uit 1779 wordt door middel van windkracht tussen molenstenen op authentieke wijze graan gemalen. Deze wijze van malen draagt ertoe bij dat de producten van de molen uniek en van de beste kwaliteit zijn. Lees verder

 

Full Count speelt op het finishterrein

Nog een paar weken en dan is het weer zover! We hebben de tienkoppige band Full Count bereid gevonden op het finishterrein te spelen. Full Count uit Velsen en Haarlem bestaat al tien jaar en heeft met optredens op uiteenlopende feesten en festivals in de omgeving een zekere reputatie opgebouwd. De band brengt op dynamische wijze soul, funk, rock, ska en disco. U kunt klassiekers van bijvoorbeeld Otis Redding, Madness en Chaka Kan als moderner werk van Bruno Mars, Adele en Jason Mraz verwachten. Gezellig! Maar onderweg is er natuurlijk nog meer muziek; wie allemaal? Lees het hier!

 

Wethouder Baerveldt verricht aftrap

Vissenloop IJmuiden

In de fraaie Skybox van logistiek dienstverlener Kloosterboer in Velsen-Noord was het woensdagmiddag een gezellige drukte met genodigden, sponsoren, vrijwilligers en bestuursleden van KWF Kankerbestrijding, afdeling Velsen. Door Annette Baerveldt, wethouder van onder meer sport, recreatie en toerisme, werd daar de officiële aftrap gegeven voor de Vissenloop die op zondag, 27 mei wordt georganiseerd. Lees verder.

 

Muziek tijdens de Vissenloop 2017:

wat wordt het weer leuk!

Onze banner gaat weer op tournee! Wellicht bent u hem al tegengekomen op één van de bekende plekken in of rond IJmuiden. Voorig jaar kon u raden waar op de foto de banner op dat moment hing. Wie won er toen eigenlijk? Lees verder.

 

Banner on Tour

Onze banner gaat weer op tournee! Wellicht bent u hem al tegengekomen op één van de bekende plekken in of rond IJmuiden. Voorig jaar kon u raden waar op de foto de banner op dat moment hing. Wie won er toen eigenlijk? Lees verder.

 

'Marathon tegen kanker'

Op woensdag 17 mei zet KWF Kankerbestrijding heel Alkmaar op zijn kop met de live tv-show MARATHON TEGEN KANKER. Lees verder.

 

Het heeft Zijne Koninklijke Hoogheid behaagd…

Leden van de Vissenloop-organisatie Joske Haver en Nico Stoker zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau vanwege de bijzondere vrijwillige maatschappelijke werkzaamheden die zij in de loop der jaren hebben verricht. Lees verder.

 

Primera Prince start verkoop Vissenloop Loterij loten

Waar kun je loten kopen in IJmuiden? Dat is natuurlijk bij Primera Prince aan de Planetenweg. Goedlachse Inge Prince, laat op deze foto zien waar de Vissenloop IJmuiden voor staat.. Lees verder.

 

Natuurmonumenten verwelkomt Vissenloop IJmuiden ook in 2017

De Vissenloop-wandelaars die 10km of meer wandelen zien ook dit jaar hun route weer een stuk door Nationaal Park Zuid-Kennemerland lopen. Lees verder.

 

Officiële aftrap door wethouder Baerveldt voor derde Vissenloop

11 januari 2017 - Woensdagmiddag vond in het hoofdkantoor van de KNRM aan de Haringkade in IJmuiden de officiële aftrap plaats voor het wandelevenement Vissenloop door wethouder Baerveldt. Lees verder.

 

Abelia steunt Vissenloop met Vissenloopboeket

11 januari 2017 - Evenals vorig jaar bood Harald aan om weer een Vissenloopboeket te maken voor ons. In zijn zaak Abelia aan de Kennemerlaan gaat voor elk verkocht Vissenloopboeket €2.50 naar onze actie. Lees verder.

 

Ad Ketels verzorgt Vissenlooptaart

11 januari 2017 - Voor de kick-off van woensdag 11 januari mochten we de taart, net als de vorige jaren, ophalen bij bakkerij Ad Ketels. Volgens zijn partner Dees is geld voor ons goede doel hard nodig. Lees verder.

 

Online inschrijven

1 december 2016 - U kunt vanaf nu online inschrijven! Lees verder.

 

Kick off op 11 januari 2017

7 november 2016 - We hebben wederom de wethouder van onder meer Volksgezondheid, Sport, Recreatie en Toerisme van de Gemeente Velsen, Annette Baerveldt, bereid gevonden op 11 januari de start van de organisatie bij te wonen van onze derde Vissenloop IJmuiden op 21 mei. Lees verder.